Zinvol en vol zin

'Zin': het belangrijkste woord voor ons om aan de slag te gaan met de vraagstukken die op ons pad komen. We geloven dat er zonder zin geen richting, plezier en zeker geen impact waargemaakt kan worden. Daarom kent 'zin' voor ons twee dimensies: Zinvol en Vol Zin. De 'zaak' waaraan we werken kan op zijn beurt van alles zijn: van teams tot organisaties, van initiatieven tot maatschappelijke vraagstukken. Wat we bedoelen met 'zinvol' en 'volzin' lees je hieronder.


Zinvol

We geloven dat iedereen, elk mens, een zinvolle bijdrage wil leveren en van waarde wil zijn. Weten welke waarde je toe wil voegen, welke betekenis je wilt hebben voor anderen, geeft energie om ermee aan de slag te gaan. Zinvol bezig zijn vraagt een stip op de horizon, een intentie of een gewenste uitkomst, zodat je de energie die dat oplevert kan omzetten in gerichte actie. 


Vol zin

Zin staat voor ons ook voor 'met plezier aan de slag'. Doen wat je leuk vindt - die dingen die zorgen dat 'je er zin in hebt'. Wanneer je doet wat je leuk vindt en wat bij je past ben je in je element en wordt het makkelijker om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te ontdekken wat er nog meer mogelijk is. Bovendien geeft je dat bakken energie.


Zin in de wereld

We zien hoe de wereld waarin we leven en de vraagstukken waarmee we te maken hebben steeds complexer worden. We zien oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken stuklopen, onbenut potentieel binnen en buiten organisaties en te weinig plezier in het werk dat gedaan moet worden. De wereld heeft meer mensen, projecten en initiatieven met zin nodig om nieuwe oplossingen te vinden voor deze vraagstukken. Daarom werken wij aan Zin in de Zaak.