Wat we te bieden hebben

Met plezier van betekenis zijn; dat is wat we nastreven. En daar helpen we jou ook bij - of je nu alleen bent, werkt als team, organisatie of systeem. Samen organiseren we verschillende activiteiten en events die jou en je collega's helpen aan meer Zin in de Zaak. We onderscheiden verschillende soorten oplossingen: we helpen je inzicht te vergroten, intentie te verhelderen, ideeën op te doen en impact te maken. Om dat te doen zetten we verschillende werkvormen in - en die staan hieronder op een rij. Deze vormen staan zowel op zichzelf, als met elkaar in verband. Afhankelijk van de vragen die we tegenkomen bouwen we met deze vormen aan een passende oplossing - soms met één tool, soms met meerdere. Neem vooral een kijkje bij de werkvormen om te ontdekken wat ze kunnen betekenen en waar en hoe we ze al hebben ingezet.


Inzicht vergroten

LEGO Serious Play

LEGO Serious Play werd ontwikkeld als strategische interventie voor organisaties. Wij maken van deze speelse methodiek gebruik voor begripsverheldering, teamontwikkeling, identiteitsbepaling en stategie-ontwikkeling.

Gamification

Gamification is het toepassen van game denken en game technieken in niet-game omgevingen. Bij gamification gebruiken wij spelelementen om personen en organisaties op een leuke manier tot nieuwe inzichten en betere resultaten te brengen.

Wat wil je wel-sessies

"Het lukt me niet om.....". Of "Zij zijn alleen maar bezig met ....". We praten nauwelijks met elkaar. Vaak weten we wel wat het probleem is. En daar blijft het dan bij. Door in te zoomen op wat er werkelijk gezegd wordt ontdek je wat de andere kant van het probleem. Dat wat je wel wil.


Intentie verhelderen

Happy Startup Home School

Met deelname aan de Home School ontdek je welke mogelijkheden er passen bij wie jij bent, en wordt je aangezet en geholpen om met je wereld verbeterende idee aan de slag te gaan. Wij begeleiden de Nederlandstalige deelnemers.

Betekenis bovenhalen

Ikigai. Heb je wel eens van dat woord gehoord? Het is Japans en staat voor ‘de reden waarom je ‘s ochtends uit bed komt’. Dat is waar wij jou en je collega's helpen een antwoord op te vinden, maar dan vanuit je organisatie bezien: waartoe zijn jullie er?

Betekenis bedrijven

Ontdekken wat je wilt betekenen voor wie is al heel wat - en we zeggen dan ook vaak: "When you know the why you know the way." Desondanks: het kan verrekte handig zijn daarbij een 'purpose officer' aan je zijde te hebben die je op weg helpt en scherp houdt.


Ideeën opdoen

Creatieve werkvormen

Een ingewikkelde vraag of een enorme uitdaging? Kom maar op! We hebben een schatkist vol creatieve werkvormen, die we inzetten om jou en je collega's aan nieuwe ideeën te helpen - en daar werkelijk iets mee te doen, op een speelse manier, natuurlijk. 

Gave Dingen Doen / Q&I

Gave Dingen Doen is een platform voor open en sociale innovatie, waar mensen elkaar helpen om ideeën, vragen of dromen te realiseren. Daarop gebaseerd is de methodiek van Questions & Ideas, die ervan uitgaat dat iedereen elkaar kan helpen met elkaars uitdagingen.

Inspirerende ontmoetingen

Wij leven op bij interactie. Zet een groep mooie mensen bij elkaar en er gebeurt gegarandeerd iets. Dat soort ontmoetingen organiseren en begeleiden, daar smullen we van. En deelnemers ook, omdat het ze nieuwe inspiratie oplevert.


Impact maken

Social Labs

Maatschappelijke vraagstukken worden steeds complexer en geen enkele partij is in staat ze in zijn eentje op te lossen. Daarom organiseren we 'social labs', waarin we met betrokkenen experimenteren met nieuwe oplossingen voor bestaande uitdagingen.

Procesbegeleiding

De buitenstaander met de frisse blik die het proces van verandering, het genereren van nieuwe ideeën of het scherp krijgen van die richting van de organisatie begeleidt. Dat zijn wij. Wij helpen je van intentie naar impact door je als 'reisleider' terzijde te staan.

Teamcoaching

Een team is een krachtige eenheid van mensen die veel gedaan kan krijgen. Toch ligt er nog veel onbenut potentieel. Help jouw team beter presteren en ga met meer plezier en goede zin aan de slag. Wij helpen en houden jouw team op weg, al coachend.